Terug naar homepage

 

 

Info

Afstanden
ArgentiniŽ is een enorm land, de afstanden worden meestal onderschat.  Van Noord naar Zuid is de lengte wel 3800km. Om iets van het land te kunnen zien, zijn een aantal binnenlandse vluchten dus nodig. Het busnetwerk in ArgentiniŽ is goed, ook bij lange afstanden kan men comfortabel per bus reizen. Taxiís zijn overal ter beschikking en eerder goedkoop, de radio-taxiís zijn de veiligste optie. Reizen met de trein is niet aan te raden simpelweg omdat de infrastructuur niet aanwezig is ( behalve in de regio Buenos Aires). In Buenos Aires is het gebruik van de metro of ďsubteĒ zoals de Argentijnen zeggen, zeker het proberen waard, een unieke ervaring in soms eeuwenoude houten wagons.

Wegen
De wegen zijn meestal okee, maar je moet zeker ook rekening houden met onverharde wegen, oneindig lange wegen, provinciale wegen in slechtere staatÖ In en rond Buenos Aires zijn de meeste wegen goed. Ruta 40 (cuarenta) loopt langs de Andes van Noord naar Zuid en is zowat de belangrijkste weg in ArgentiniŽ evenals de Ruta Nacional 3 langs de Atlantische kust tot in Ushuaia.  Er zijn nog steeds stukken van de R40 die niet geasfalteerd zijn, maar binnen enkele jaren zal dit verleden tijd zijn. Een 4x4 auto huren is enkel voor bepaalde routes nodig.

Veiligheid
ArgentiniŽ wordt beschouwd als ťťn van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Buenos Aires is een grootstad en daar gelden dus dezelfde regels als in andere grootsteden. Geen problemen in het binnenland, meestal rustig. Uiteraard moet je steeds je gezond verstand gebruiken: de echt arme wijken vermijden, ís nachts niet op straat, oppassen voor zakkenrollers bij trein- en busstations, geen opzichtige juwelen en horloges of fototoestellen dragenÖ....  Toeristen met problemen inzake veiligheid in Buenos Aires kunnen zich richten tot een speciaal politiecommissariaat voor toeristen dat gratis telefonisch te bereiken is vanuit het hele land op het nummer 0800 999-5000 of aan de hand van het lokale nummer +54 4346-5748.

Beste reistijd
ArgentiniŽ ligt aan de andere kant van de evenaar, dus de seizoenen zijn omgekeerd.
De beste reistijd voor PatagoniŽ is de plaatselijke zomer van half oktober tot half april (met lange zomeravonden tot 22h30). Hoewel PatagoniŽ in de winter iets magisch heeft, moet je er wel rekening mee houden dat bepaalde excursies niet kunnen wegens de weersomstandigheden , denk hierbij vooral aan boottochtjes, op gletsjers wandelen, kano varen.Het Noorden kan men het hele jaar bezoeken, alhoewel januari en februari warm en drukkend kunnen zijn.  Herfst en lente zijn meestal uitstekende maanden, zeker in Buenos Aires. Wil je PatagoniŽ combineren met het Noorden, kies dan voor de tussenseizoenen. Je kan walvissen en orkaís zien van juni tot begin december in Peninsula Valdez.

Vangnetten
Argentina Travel Center heeft bewust extra veiligheden en vangnetten ingebouwd. Onze plaatselijke correspondenten zijn 24h/24 beschikbaar en volledig op de hoogte van jouw reis. We stippelen de routes zo uit, dat je steeds makkelijk voor donker je volgende overnachtingsplaats bereikt. En last but not least : de accommodaties die we selecteren zijn veilig gelegen.

Begeleide reis of zelf rijden
Zelf rijden in ArgentiniŽ is perfect mogelijk. Je kiest ťťn van onze selfdrives, of we maken een trip op jouw maat op. Wij organiseren dan de vluchten, de wagenhuur en de overnachtingen. Zelfs een aantal activiteiten kan je vooraf bijboeken. Wens je liever een begeleide rondreis in groep, dan geniet je natuurlijk van de meerwaarde van onze gekwalificeerde gids. Je kan ook beide combineren.
Je hebt ook de keuze om semi-begeleid te reizen, je reist individueel maar neemt deel aan dagexcursies met gids die vooraf gereserveerd zijn voor jou, bij aankomst in de luchthaven wacht een chauffeur en/of gids je op. Voor meer info over deze manier van reizen, klik even op ďmodulesĒ.

Elektriciteit
220 Volt  is hetzelfde als in Europa. Het is aan te raden om een wereldstekker mee te nemen omdat er verschillende soorten stopcontacten zijn. Wereldstekkers kan je kopen op zowat elke internationale luchthaven.

Geldzaken en fooien
De Argentijnse peso is de gangbare munt. 12 ARS komt ongeveer overeen met 2 Euro ( dd01dec12). Voor een correcte wisselkoers, klik even op www.xe.com.
Euroís of Usdollars kan je omwisselen op de luchthaven, in banken, hotels, wisselkantoren of casas de cambio. Neem geen al te grote coupures mee!  Banken zijn open van 10.00u tot 15.00u en in het weekend gesloten. Kredietkaarten Visa, Mastercard, American Express en Diners zijn de meest gebruikte kredietkaarten en je kan er zonder problemen mee betalen of geld afhalen uit de geldautomaten Ook je bankkaart met optie Maestro (even laten updaten bij je bank voor vertrek) kan hiervoor dienen.  Travellers cheques worden zeker niet meer aangeraden . 
Het is de gewoonte om 10% fooi te geven in bars/restaurants en om iets te geven aan portiers, bagagedragers, taxichauffeurs..

GSM en mobiel bellen
In ArgentiniŽ vind je overal wel internetcafťs om te surfen en emailen aan goedkope prijzen.  Ook bieden de meeste hotels, al dan niet tegen betaling, internet aan. 
Met een doorlopend Europees  abonnement spring je normaal op de lokale providers, houd er wel rekening mee dat je niet overal bereik hebt.
Indien je veel belt, is het aan te raden in een lokale luchthaven een SIM-kaart aan te kopen met een lokaal nummer of in de straatkiosken in Buenos Aires. Wens je met je GSM mobiel te internetten koop dan extra internet airtime.  Opletten is de boodschap want met je Belgisch/Nederlands abonnement kan je anders voor peperdure verrassingen komen te staan. Een satelliettelefoon is niet nodig.

Shoppen
Vergeet de siesta niet, van 13h00 tot 16h00 zijn zowat alle winkels gesloten.
Normale openingsuren van de winkels in ArgentiniŽ zijn van 09.00u tot 19.30u. Supermarkten sluiten eerst tegen 22.00 uur en grote winkelcentra zijn het hele weekend open.
ArgentiniŽ is bekend om zijn uitstekende producten uit leder, antiek, zilver en designproducten.

Reisdocumenten
Een geldig internationaal paspoort is vereist, nog 6 maanden geldig na de datum van terugkeer. Belgen en Nederlanders hebben geen visum nodig, ook niet voor de omliggende landen.   Aan te raden is om steeds kopies van uw paspoort mee te nemen. Als je de Iguazu watervallen wil bezoeken langs de Braziliaanse kant, heb je een visum nodig (dit wordt ter plaatse geregeld).

Gezondheid
Voeding en drank zijn over het algemeen veilig en lekker.  De Argentijnse steak is Ė zoals de Malbec wijntjes-  wereldberoemd.
Er is geen malariagebied in Argentinie en in principe gelden de aanbevelingen voor verre reizen; raadpleeg uw huisarts of het Tropisch Instituut.Uit voorzorg geen kraanwater drinken maar mineraalwater.


 

 

Facebook

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2018 Argentina Travel Center - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.