Terug naar homepage

 

 

El Norte

  Fietsen in Buenos Aires   Cafayate wijntjes
  Talampaya en de maanvallei   de grote zoutvlakte in Salta

Deze route neemt je mee naar de ziel van Argentinië : de tango in Buenos Aires, de gigantische rotsformaties in Talampaya, de Maanvallei, de immense zoutvlakte van Salta, de Andes, de ruïnes van de Inca ... kortom, ideaal om het noordwesten van Argentinië te ontdekken.Je rijdt met een Gol Country of je kan ook kiezen voor een 4x4 Ford Ranger.

Dag 1 : Vliegen & vliegen
In de late namiddag stap je op de vlucht naar Madrid of Londen (vluchten niet inbegrepen). Daarna rechtstreekse nachtvlucht naar Buenos Aires. Aan boord geniet je van een avonddiner inclusief wijn en een ontbijt.

Dag 2 : Buenos Aires
Aankomst ’s morgens in de luchthaven van Buenos Aires. Hou rekening met het tijdsverschil van 4 uur ( of 5 uur vroeger in onze zomer). De Engelstalige gids/chauffeur wacht je op in de luchthaven. Hij heeft extra reisdocumentatie en vouchers bij. Rit naar Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika. Vrije namiddag in Buenos Aires , even aanpassen aan de jetlag, een wandeling maken in het mooie Buenos Aires.
Je logeert in het Bristol Hotel, een gezellig hotel op wandelafstand van het centrum.

Optie : fietsen in Buenos Aires
Heb je zin in een fietstocht met Nederlandstalige gids ? Dat kan ! De gids Veerle neemt je mee op ontdekking in Buenos Aires. Een leuke manier om Buenos Aires te ontdekken.

Dag 3 : Mi querido Buenos Aires
Tijd om rustig te ontbijten in het hotel, de kans is groot dat je vroeg wakker wordt door de jetlag. Op ontdekking in het imposante Buenos Aires. Je kan zelf te voet deze wereldstad ontdekken met het prachtige Teatro Colon, de Obelisko, de San Telmo markt waar je op zondag heel wat leuke antieke spulletjes op de kop kan tikken, de begraafplaats La Recoleta met het graf van Evita Perron, de kleurrijke La Boca wijk waar tango dansers over de keien straten zweven, … mi querido Buenos Aires. Overnachting Bristol Hotel.

Optie 1 :  Buenos Aires dagexcursie ( enkel mogelijk op woensdag)
In kleine groepjes ga je te voet en met een busje op ontdekking in Buenos Aires met een Engelstalige gids : La Boca wijk, snuif de artistieke sfeer op in Palermo en La Recoleta en geniet van de tangodansers in Monserrat en San Telmo. Je krijgt kookles van een echte “asador”, hij leert je alles over de Argentijnse asado ( ofwel barbecue). Met enthousiasme vertelt hij over het vlees, de beste manier om het vuur te maken en bereiden jullie samen de “chimichurri” ( looksaus met peterselie). En natuurlijk hoort er ook een lekker Malbec wijntje bij deze barbecue lunch. ’s Avonds neemt de gids je mee naar een typische “milonga” om tango te dansen met de portenos ( inwoners van Buenos Aires). Geen toeristische tangoshows, maar echt zelf meedansen. Tango , het verdrietige dansen, gaat over je houding, de grond voelen, een andere ziel omarmen.

Optie 2 : boottochtje Tigre Delta
Je vaart mee met een boot op de Tigre met de residentiële vakantiehuizen van de rijke portenos (

Optie 3: polo wedstrijd
Heb je altijd gedroomd om ooit eens een Argentijnse polo wedstrijd bij te wonen? Het spel van hockey, paarden en veel actie. Dan is dit jouw kans!
De polowedstrijden vinden plaats net buiten Buenos Aires, op zo’n uurtje rijden. Je wordt opgepikt aan het hotel en na de wedstrijd netjes terug afgeleverd aan het hotel. Contacteer ons even voor de data van de wedstrijden.

Dag 4:  Buenos Aires - San Juan
Ontbijt. De chauffeur brengt je van hotel Bristol naar de luchthaven van Buenos Aires. Binnenlandse vlucht naar San Juan ( niet inbegrepen). De gids/chauffeur wacht je op in de luchthaven van San Juan met extra reisdocumentatie. Oppikken van de huurauto en rit naar San Juan. Je slaapt in het Alkazar hotel in het centrum van San Juan.

Dag 5: de Maanvallei
Ontbijt. Rit naar de Maanvallei in het Ischigualasto natuurpark ( neem even de tijd om de naam te leren uitspreken zonder je tong in de knoop te leggen). De Maanvallei is een Unesco heritage site, en zoals de naam doet vermoeden, is het niet moeillijk voor te stellen dat je op de maan ronddwaalt. Met de auto rijd je in kolonne met de Spaanstalige gids voorop het natuurpark in. Je stapt uit bij de imposante rotsformaties El Hongon, El Submarino, Valle de la Luna, …grootste rotsformaties in het desolate landschap. Het kan hard waaien in de Maanvallei, dus vergeet je jas niet.  Rit verder naar Villa Union, een klein dorpje met een typisch Argentijnse sfeer. Je logeert in het Pircas Negras hotel, gebouwd met de plaatselijke roodkleurige stenen.

Dag 6 : Villa Union – Talampaya
Ontbijt. Met de auto op ontdekking naar Talampaya natuurpark op zo’n 70km rijden. Talampaya is – om het in één woord te omschrijven- gigantisch. De rode stenen wanden van honderden meters hoog, de eeuwenoude erosie, de merkwaardige rotsformaties en de wijdse uitzichten maken van dit natuurpark een hoogtepunt. Bij aankomst, stap je over in een busje met Spaanstalige gids om Talampaya te ontdekken. Overnachting Pircas Negras hotel in Villa Union.

Dag 7 : Belén
Ontbijt. Dagrit naar Belén, reken op zo’n 340 km rijden ( waarvan 120km op zandwegen). Op weg naar Chilecito kan je La Miranda Gorge bezoeken waar de Mexicana mijn met de langste kabelbaan ter wereld is gevestigd. Rit verder noordwaarts langs de Andes naar het dorpje Fatima met de Patero wijngaard , hier wordt wijn gemaakt van Torrontes en Barbera druiven. Rit verder langs Ruta 40 naar Shincal, bekend voor de Inca ruïnes. Overnachting Hosteria Belén, een gezellige hosteria in plaatselijke stijl gebouwd.

Dag 8 : Belén – Amaicha del Valle
Ontbijt. Vrije voormiddag om Belén te verkennen : de artisanale ponchos van lama en vicuña en de Indiaanse zelfgemaakte schaaltjes zijn bekend. Rit verder noordwaarts naar Amaicha del Valle, ongeveer zo’n 200 km rijden waarvan 80 km zandwegen. Onderweg kan je de typische kapelletjes bezoeken van de Hualfin vallei. De Santa Maria regio is een archeologische schatkist van potjes, schalen, … . Overnachting Altos de Amacha hotel, een boetiekhotel met zwembad.

Dag 9 : Amaicha del Valle – Cafayate
Na het ontbijt, rijd je naar Cafayate op zo’n 65km. Vergeet zeker niet de ruïnes van Quilmes te bezoeken : gebouwd tegen een heuvel met overal cardones ( cactussen). Er is ook een klein museumpje. In Cafayate kan je een wijnboerderij bezoeken waar ze Torrontes wijnen maken ( een droog en fruitig wijntje). Overnachting Viñas de Cafayate Wine Resort Hotel, een mooie wine estate met wijnkelder en zwembad.

Dag 10 : Cafayate
Ontbijt. Je kan een mountainbike huren aan het hotel en Cafayate met de fiets ontdekken.
De Quebrada de las Conchas is een prachtige route om te rijden met de auto : de Cafayate Gorge met z’n wijdse uitzichten, de rotsformaties Los Medanos, Los Castillos, El Anfiteatro en La Garganta del Diablo zijn enkele van de vele stenen natuurwonderen. Overnachting
Viñas de Cafayate Wine Resort.

Dag 11 : Cafayate – Cachi
Na het ontbijt, rijd je naar Cachi via de Ruta 40. Onderweg kan je de Quebrada de las Flechas en het mooie kerkje in Molinos bezoeken. In het dorp Seclantas maken de inwoners traditionele poncho’s. ’s Namiddags kan je het gezellige dorp Cachi ontdekken te voet :  de markt, het museum en de kerk. Overnachting El Cortijo hotel, een resort met zwembad en mooi uitzicht over de Comechingones bergen.

Dag 12: Cachi – Salta
Ontbijt. Rit naar Salta via de mooie bergroute Obispo Gorge naar de Lerma vallei ( 160 km rijden). Via de pittoreske Ruta 33 verder naar Salta. Onderweg kan je de benen strekken en een wandeling maken in Cuesta del Obispo of La Recta del Tin Tin. Overnachting Hotel Del Virrey, een mooi kleinschalig hotelletje in koloniale stijl in Salta : gietijzeren poorten, kleurige tegelvloeren en Argentijnse sfeer.

Dag 13: Salta la linda
Ontbijt. Vrije dag in Salta, een prachtig dorp in koloniale stijl. De gezellige winkeltjes, de vele marktplaatsen, kerken en musea nodigen je uit tot een wandeling. Het lijkt wel of de geest van Zorro tussen de witte koloniale gebouwen zweeft. Proef zeker eens de typische cocablaadjes op de plaatselijke markt.
Overnachting Hotel Del Virrey.

Dag 14: Salta – Purmamarca
Na het ontbijt, rijd je met de auto naar Purmamarca via de Ruta 9 met maar liefst 400 bochten via de jungle. In Jujuy rijd je via de Ruta 52 verder naar Purmamarca ( rit van 180km).
Overnachting La Comarca Hotel, een leuke lodge in dorpstijl opgebouwd.

Dag 15: Purmamarca
Ontbijt. Vrije dag in Purmamarca. Trek je stapschoen aan voor de wandeling Los Colorados van 5km naar de zevenkleurige berg. De “salinas grandes” oftewel de grote zoutvlakten zijn een niet-te-missen hoogtepunt : meer dan 12.000 hectare witte zoutvlakte in contrast met de helblauwe lucht. Je ontdekt de zoutpoelen waar ze nu ook nog zout ontginnen. Overnachting hotel La Comarca.

Dag 16: Purmamarca
Ontbijt. Rit via Ruta 9 naar de lokale dorpjes Tilcara en Uquia : de ruïnes van de Indianen, het historische kerkje in Uquia en de pottenbakkerijen. Humahuaca is ideaal om te lunchen en te proeven van de keuken van de Andes. Rit terug naar Purmamarca 136km. Overnachting hotel La Comarca ( of gelijkwaardig).

Dag 17 : Purmamarca- El bordo de las lanzas
Ontbijt. Rit naar Salta. Onderweg kan je de kathedraal van San Salvador de Jujuy bezoeken, één van de mooiste kathedralen van noordelijk Argentinië. Overnachting El bordo de las lanzas.

Dag 18: El bordo de las lanzas- Salta – Buenos Aires
Ontbijt. Je levert de auto af in het kantoor en private transfer naar de luchthaven van Salta.
Vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst transfer naar het Mansion Dandi hotel, een sfeervol tangohotelletje op wandelafstand van het centrum. Je kan ’s avonds gaan kijken naar een tangoshow, zelf je dansschoenen aantrekken en een tangoles volgen,

Dag 19 : Buenos Aires
Ontbijt. Vrije voormiddag om Buenos Aires te ontdekken te voet, met de fiets met een gids, ...
In de late nammidag, transfer naar de luchthaven van Buenos Aires. Nachtvlucht ( niet inbegrepen).

Prijs per persoon : op aanvraag met Gol Country auto
Op basis van twee samenreizende personen

Prijs per persoon : op aanvraag met 4x4 Ford Ranger
Op basis van twee samenreizende personen


Inbegrepen
Overnachtingen, maaltijden zoals vermeld, autohuur volgens gekozen categorie met CD speler, airco, 4 deuren, beperkt aantal kms = 4000 km, BTW en gedeeltelijke verzekering, transfer luchthaven Buenos Aires- hotel, transfer autohuurkantoor Salta- luchthaven Salta, transfer Buenos Aires- luchthaven van Buenos Aires.   

Niet inbegrepen
Internationale en binnenlandse vluchten, luchthaventaksen, lokale luchthaventaksen, excursies, inkomgelden, benzine, tolgelden, drop off kosten van de auto = 745 USD.
Wil je liever langer in Salta blijven, of enkele dagen verlengen in Iguazu watervallen ? Dat kan. Deze route kunnen we flexibel aanpassen aan jouw reiswensen. 


 


 

 

Facebook

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2018 Argentina Travel Center - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.