Terug naar homepage

 

 

Anna´s Trip

  Buenos Aires   Ushuaia
  Perito Moreno gletsjer   Bariloche

De majestueuze Perito Moreno gletsjer in Calafate 

De majestueuze Perito Moreno gletsjer in Calafate Anna aanschouwt de wonderbaarlijke ijsmassa´s Perito Moreno: de kracht van de patagonische ijskap Buenos Aires, Casa Rosada - presidentieel paleis

Anna heeft Argentinië en Chili vaak bereisd. Van Noord tot Zuid, van Oost tot West.  En wat meer is: een tijdje geleden heeft ze een volle maand in Buenos Aires vertoefd. Om de stad van binnenuit te verkennen, zich onder te dompelen in de unieke sfeer, en zo de mensen en het hart van Argentinië te doorgronden. Als geen ander kan ze dus uit eigen ervaring, én uit de reisbelevenissen van de vele klanten gepersonaliseerde reis trajecten uitwerken.

Argentinie heeft veel te bieden maar het onmetelijke Patagonie heeft toch wel mijn hart gestolen: wijds, godverlaten, stil, wind, enorm...  Hét natuurwonder bij uitstek is de spectaculaire Perito Moreno gletsjer. Uitstappen in internationaal groepje onder begeleiding van Spaans-/Engelstalige gids, tenzij anders vermeld.

Reisprogramma

Dag 1 Brussel-Buenos Aires
Vlucht via Londen of Madrid of Amsterdam of....  naar Buenos Aires.

Dag 2 Buenos Aires
Na ongeveer 12 uur land je ‘s morgens op de internationale luchthaven van Buenos Aires waar de Engelstalige gids je opwacht voor transfer naar je hotel.  De gids geeft je de originele vouchers en beantwoordt nog eventuele vragen.  Even opfrissen en ‘s namiddags een boottochtje in de delta van de Parana rivier: een enorm delta gebied met honderden riviertjes, kanalen en eilandjes.  Je passeert hier (weekend)huisjes en zomerresidenties van de porteńos (=inwoner van Buenos Aires) met eigen aanlegsteigers, zeilclubs, eilandjes…. Je vaart in een uitbundige natuur om al dit moois te aanschouwen.

Dag 3 Buenos Aires
Met de hop on hop off bus kan je een hele dag toeren in Buenos Aires en de bezienswaardigheden kiezen die je interesseren (prijs ongeveer 22 euro per persoon, audiogids inclusief); er zijn wel 24 op-en afstapplaatsen voorzien en je kan zo lang je wilt op een bepaalde plaats blijven.

Dag 4 Buenos Aires-Ushuaia
Transfer naar de luchthaven voor vlucht Buenos Aires-Ushuaia en bij aankomst transfer naar je hotel.
Tip: vergeet niet de plaatselijke specialiteit ‘centolla’ (grote krab) te eten; verder heeft Ushuaia 2 musea die de moeite waard zijn om te bezoeken: el museo Maritimo en el museo del Fin del Mundo.

Dag 5 Ushuaia
Men haalt je op in je hotel en na een korte rit naar het nationaal park Tierra del Fuego of Vuurland start deze schitterende wandeling van 7km.  Je wandelt langs de baai en door beukenbos naar panoramapunten om het Beagle kanaal en de vallei van de Pipo rivier te zien. Onderweg geniet je van het landschap, fauna en flora en een bekwame natuurgids geeft je hierover uitleg. In zodiacs of kanos vaar je op kalme waters naar Redonda eiland voor lunch in een refuge met prachtig uitzicht! Extra tijd om te wandelen op het eiland.  Uiteindelijk rijdt je terug naar Ushuaia via Lapataia baai waar het einde van de Panamerikaanse snelweg en het einde van de wereld samenkomt.

Dag 6 Ushuaia
Uitstap met 4x4 uur om het nationale park Tierra del Fuego of Vuurland te ontdekken met zijn fauna (rode vossen, eenden, Patagonische woodpeckers, meer dan 90 vogelsoorten, bevers..) en zijn flora (soorten beuken, preantarctische planten), zijn besneeuwde bergtoppen, meren en ongerepte natuur.

Dag 7 Ushuaia-El Calafate
Transfer naar luchthaven voor vlucht Ushuaia-Calafate; bij aankomst transfer naar hotel. Afhankelijk van de vluchturen kan je dit gezellige stadje ontdekken.  Vergeet ook niet om ‘het Glaciarum’ te bezoeken en een drankje te nemen in de ijsbar.  In dit museum vertelt men alles over de glaciologie of leer van de gletsjers, nog een jonge wetenschap.

Dag 8 El Calafate
Rit naar Punta Bandera voor boottocht op het enorme Argentino meer van een 2-tal uur.  Langs de Upsala gletsjer naar Estancia Cristina.   Wandelingen met gids in deze exclusieve en unieke plaats. Daarna typische Patagonische lunch in de Estancia en thee met zelfgemaakte koekjes. Overnachting estancia Cristina.

Dag 9 El Calafate
Hou je van een 4x4 rit van een 3-tal uur onder begeleiding van gids naar panoramapunt Upsala gletsjer, wandeling van 30min, het Guillermo meer, de zuid Patagonische ijsvlakte en Andes of een medium trekking?  Een 10km, terrein wat golvend maar zonder groot niveauverschil.  Onderweg mooie uitzichtspunten; hoogtepunt is het bereiken van de 'Mirador del Hielo Patagonico' momenteel het enige frontale  uitzichtspunt op de Upsala gletsjer en het Upsala kanaal vol met ijsschotsen in allerlei vormen en kleuren van wit tot diepblauw. Boottocht terug naar Calafate en transfer naar je hotel.

Dag 10 El Calafate
Rit van 80 km naar de spectaculaire Perito Moreno gletsjer, onderweg passeer je Redonda Bay, Brazo Rico van het Argentino meer, de Patagonische steppe ...  Minitrekking van een 2u op de gletsjer: je krijgt ijzeren spikes om vast te binden onder je schoenen en je volgt de gids. Een hele belevenis om de gletsjer met zijn ongelooflijke blauwe tinten te horen zuchten en kraken. Via de houten wandelpaden, kan je dicht bij de imposante gletsjer wandelen en met wat geluk, zie je zelfs ijs afbreken. 

Dag 11 El Calafate-Bariloche
Transfer naar luchthaven voor vlucht Calafate-Bariloche; bij aankomst neem je je huurwagen op.

Dag 12 en 13 Bariloche
Bariloche is een gezellig stadje dat aan het Nahuel Huapi meer ligt. De omgeving biedt prachtig natuurschoon: zo is er de 7-meren route,  los Alerces nationaal park met zijn eeuwenoude cypressen of alerces, minder bekend doch enig mooi zijn het Futalaufquenmeer, de Arrayanes rivier, het Menendez meer.  De rit naar het stadje El Bolson zou je alleen al voor de mooie uitzichten onderweg doen, en zo veel meer nog om te ontdekken. 

Dag 14 Bariloche-Buenos Aires
Afleveren huurwagen op de luchthaven en vlucht Bariloche-Buenos Aires; bij aankomst transfer van binnenlandse naar internationale luchthaven voor vlucht naar Europa.

Dag 15 Brussel
Doorvlucht naar Brussel.

Uitbreidingsmogelijkheden: Chalten, Torres del Paine

Prijzen
okt2016-28feb2017
Prijs per persoon in tweepersoonskamer in 3* hotels: 2568 euro
 
okt2016-23dec2017
prijs per persoon in tweepersoonskamer in 4*hotels: 2943 euro
 
23dec2016-28feb2017
prijs per persoon in tweepersoonskamer in 4* hotels: 3024 euro

Inbegrepen:
-Overnachtingen met vermelde maaltijden
-vermelde transfers en uitstappen, met bijhorende inkomgelden
-transfers en uitstappen met tweetalige Spaans/Engelstalige gids in internationaal gezelschap
-autohuur in Bariloche kleinere middenklasse huurwagen, verzekering inbegrepen met eigen verantwoordelijkheid (zie lager)
-bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers met de Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen:
-vluchten
-luchthaventaxen
-niet vermelde maaltijden
-fooien
-bijstands- en annulatieverzekering

Verzekering huurwagen (op 01/07/2016, vraag echter de update op ogenblik van uw reservering):
Chevrolet Corsa 4deurs airco (Hertz)
incl: onbeperkt km, iva, taxen, basisverzekering
garantie 616 usd (wordt geblokkeerd op kredietkaart klant)
franchise: (niet geblokkeerd op kredietkaart)
voor schade 993usd
voor diefstal 847 usd
voor overkop gaan 3462 usd


 

 

Facebook

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2018 Argentina Travel Center - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.